Lezárult a nevezés – 43 iskola, 1218 résztvevő

Március 2-án a késő esti órákban bezárta kapuit a 2015-ös Fejér Megyei Diáknapok nevezési felülete. A nevezéseket összesítve láthattuk, hogy idén is sok száz produkció, alkotás látható majd a Diáknapok keretén belül – a legnépesebbnek a könnyűzenei kategória ígérkezik, közel 100 produkcióval.

A megye 51 középiskolájából 43 intézmény regisztrált a kulturális seregszemlére. Az előző éves adatokhoz képest magasabb az érdeklődés, és olyan iskola is akad, aki először vesz részt a Diáknapokon.

A rangos eseménynek összesen 1218 résztvevője lesz: 1101 nevező diák és 44 közreműködő lesz jelen az eseményen, a háttérben dolgozó szervező pedagógusokon és kísérő tanárokon túl.

Mint minden évben, a Diáknapoknak idén is több helyszín ad otthont. Az év újításaként a diákszínpad kategóriát a Pelikán Kamaraszínházban tartjuk, az Országos Diákszínjátszó Találkozóval egybekötve, emellett még a Táncház szerepel a tervezett helyszíneink között. A 3 napos rendezvényt záró és díjátadó gála helyszíne a Művészetek Háza lesz, amely a Diáknapok központi helyszíneként is szolgál.