Műsorvezetők kerestettek

Lezajlott az idei Fejér Megyei Diáknapok szpíker castingja a Művészetek Háza színháztermében: a Diáknapok szervezői hét színpadi kategóriához kerestek műsorvezetőket 14-26 éves fiatalok személyében.

A megye több pontjáról – főként Fehérvárról és Dunaújvárosból – érkezett jelentkezőknek szakmai zsűri előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Szemenyei István, a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatója, Látrányi Viktória, a Fehérvár Televízió hírigazgatója és Ollerinyi Tamás, a Táska Rádió programigazgatója nem csak véleményezte a jelentkezők fellépését, kommunikációs és improvizációs készségét, de hasznos tanácsokkal is ellátták őket.

A leendő műsorvezetők közül többen is régi ismerősként álltak a zsűri elé, hiszen már több éve tevékenykednek a Diáknapok műsorvezetőjeként, és mint bemutatkozásuk során elmondták, minden évben várják ezt az eseményt, és örömmel lesznek a kitűnő önkéntes csapat tagjai.

Balog Péter 2013 óta a Diáknapok egyik szpíkere

Balog Péter 2013 óta a Diáknapok egyik szpíkere

A jelentkezők feladata a szokásos volt: „blattolniuk” kellett a reflektorfényben, a Diáknapok önkéntes csapata tagjaiból álló közönség és a zsűri tekintetének kereszttüzében. A véletlenszerűen húzott konferáló-szöveget a szervezők alaposan megtűzdelték olyan nyelvtörő nevekkel, produkciócímekkel, amelyek az elmúlt években előfordultak a Diáknapokon. Közben frissen érkezett közleményeket kellett felolvasniuk, vagy műsorváltozásokat bejelenteniük elkéső fellépő, vagy meg nem szólaló zene miatt.

Önkénteseink lelkesen vettek részt a leendő szpíkerek zaklatásában

Önkénteseink lelkesen vettek részt a leendő szpíkerek zaklatásában

Váratlan rosszullét, bekiabálás, füttyögés, a hangfalakból hirtelen felcsendülő zene, a kontrollhangfalakból beszéd közben megszólaló technikus, eldőlő díszlet, hirtelen betoppanó díszletezők, eltűnő világítás és más egyéb esemény próbálta megzavarni konferansziékat – a jelentkezők többsége remekül kezelte ezeket a helyzeteket, amelyek, ha nem is gyakran, de néha adódnak ilyen rendezvényeken.

A castingon továbbjutott amatőr műsorvezetők egy hét múlva felkészítőn vesznek részt, ahol profi szakemberek segítségével vehetik végig azokat a feladatokat, amelyek a Diáknapok során várnak rájuk.

A zsűri döntése értelmében az idei Diáknapok színpadi kategóriáinak műsorvezetői:

Balog Péter
Bukosza Zita
Horváth Fanni
Hullám Luca Barbara
Lek Dóra
Magyar Anna
Mosoni Gellért
Smatkó Vanessza
Terecskei András

(Fotó: Fűrész Dia, Lőrincz Miklós)