Önkéntes felkészítő – második felvonás

Ezen a héten nem csak az önkéntesek, hanem a szpíkerek és a fotósok is aktívan készültek a Diáknapokra.

Minden évben nagy hangsúlyt kapnak az önkéntesek a Fejér Megyei Diáknapokon, épp ezért az idei rendezvénysorozat is elképzelhetetlen a segítő diákok nélkül. Emiatt is tartottunk a kis csapatnak kétalkalmas felkészítőt, ahol mindamellett, hogy az ellátandó feladatokkal ismerkedtek, egymással is nagyon jó kapcsolatot építettek ki.

Az első alkalommal a csoport összekovácsolása és a legalapvetőbb információk átadása volt a célunk. A második alkalommal már az együttműködésre, a közös munkára helyzetük a hangsúlyt. Ezúttal párhuzamosan zajlott a fotósok, a szpíkerek és az önkéntesek felkészítője.

DSC_0544

 

Az önkéntes stáb programja vidáman, hangulatosan telt. A délután folyamán olyan módszereket alkalmaztunk, melyek segítségével fény derült arra, ki milyen kompetenciával rendelkezik, mik az erősségeik a diákoknak. A nap alkalmasnak tűnt arra is, hogy a helyszíneket ismertessük önkénteseinkkel, akik a szükséges információk és a helyszínek ismeretével teljesen felkészültek a rájuk váró feladatok elvégzésére.