Eltűnőben vannak bizonyos műfajok

A korábbi évekhez hasonlóan sok pályamunka érkezett a képző, nép- és iparművészeti kategóriában, az iskolák összetételében érezhető némi változás. A beérkezett pályaművek közül színvonalában kiemelkedik az alkalmazott grafika és az iparművészet.

A díjak kiosztásánál figyelembe vettük a kivitelezés minőségét, témaválasztását, a néhol sejthető mögöttes tartalmat.

Képző, nép- és iparművészeti kategória zsűrizése

Az értékeléskor az elvárható szint miatt művészeti iskolákból érkező diákok műveit szigorúbban bíráltuk el. A mezőnyből technikai tudásban kiemelkedőek az iparművészeti szekció résztvevői. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy eltűnőben vannak bizonyos műfajok, mint például a sokszorosító grafika, plasztika, ugyanígy kis számban voltak a népművészet témakörébe tartozó tárgyak. Néhány helyen a művészet alapjának tekinthető önálló alkotás koncepció meglétét hiányoltuk, ezért például a másolat számba menő munkákat nem javasoltuk a tárlatra, mert az tévútra vezetheti az alkotót.

A kiállítóknak gratulálunk, munkájukhoz, szakmai fejlődésükhöz sok kitartást kívánunk.

Székesfehérvár, 2016. április 1.

 

Hegedűs Hanna Léna
Sipos Tamás
Varga Gábor Farkas

Az alkotásokból rendezett kiállítás 2016. április 9-én, szombaton 16.00 órakor nyílik a Kortárs Művészeti Intézetben (Vasmű u. 12.). A tárlatot Csikós Árpád fotóművész ajánlja a jelenlévők figyelmébe, mindenkit szeretettel várunk!

(Fotó: Pintér Tamás)