A Fejér Megyei Diáknapok 2017.
lebonyolításának rendje

Rendezés A Fejér Megyei Diáknapok (továbbiakban: Diáknapok) rendezője a Fejér Megyei Művelődési Központ. Minden, a rendezvénnyel összefüggésben hozott döntés és kommunikáció, valamint kötelezettségvállalás csak az intézmény szervezeti és működési szabályzatában megfogalmazottak szerint történhet.

INFO A rendezvénnyel kapcsolatos tájékoztatás már 2017 januárban elkezdődött. Hivatalos információnak tekintünk minden korábban kiküldött levelünket, valamint a www.diaknapok.hu oldalunkon feltüntetett adatokat. Ezek nem ismeretéből adódó kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk. A Diáknapok központi helyszínén, a székesfehérvári Művészetek Háza aulájában információs pult működik. Ha bármilyen információra van szükséged, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!

Belépőjegyek, játékjegyek: A rendezvény területére való belépés és a programokon való részvétel a diáknapos karszalaggal térítésmentes. Belépőjegyet nem árusítunk a kísérőknek és az érdeklődőknek sem.

Karszalag: A Diáknapokra jelentkezett fiatalok és közreműködők a regisztráció után karszalagot kapnak, mellyel igazolják, hogy megértették és tudomásul vették a lebonyolítás rendjében foglaltakat. A karszalag másra nem átruházható, viselése a rendezvény ideje alatt kötelező, és különböző, a kiírásban megfogalmazott kedvezmények és jogosultságok igénybe vételére használható.

Nyitás, zárás: A Diáknapok hivatalos megnyitóját 2017. április 1-jén, szombaton 9 órakor tartjuk, de március 31-én, pénteken már elkezdődik az eseménysorozat. A rendezvény zárása április 2-án, vasárnap, a 14 órakor kezdődő díjátadó gálaműsort követően a Vörösmarty Színházban történik. Jelen Házirend a két időpont közötti időszakra, a Diáknapok helyszíneire vonatkozik, beleértve a kollégiumokat, éttermet, szabadidős programok területeit is.

Mit nem lehet bevinni a Diáknapokra? A rendezvény területére mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat szigorúan tilos behozni. Magyarországon mind a „könnyű”, mind a „kemény” drogok fogyasztása és birtoklása is büntetendő cselekmény, amire kérünk tekintettel lenni a Diáknapok ideje alatt is. A rendezvény területén TILOS alkoholt fogyasztani, a vendéglátóegységek 18 év alatti fiatalokat sem alkohollal sem pedig dohányáruval nem szolgálhatnak ki az érvényes jogszabályok alapján.
A dohányzással kapcsolatban a bejáratnál található információs táblán leírtak érvényesek.

Kollégium: A résztvevőknek – előzetes jelentkezés és fizetés alapján – kollégiumi férőhelyet biztosítunk. A kollégiumok házirendje a Diáknapok alatt is érvényes. Fokozottan felhívjuk a figyelmet a kollégium berendezésének védelmére, a kulturált magatartásra, mások pihenésének és nyugalmának tiszteletben tartására. A Diáknapok rendezői fenntartják a jogot maguknak, hogy ittas vendégeket nem engednek be a szállásra, és az esetleges károkozás következményeit a megrendelő iskolára hárítják.

Orvosi szolgálat: A rendezvény kiterjedt helyszínei miatt külön egészségügyi ügyelet nem működik. Ha balesetet, rosszullétet észlelsz, azonnal jelezd a helyszínfelelősnek, vagy a legközelebbi szervezőnek.

Egyéb fontos tudnivalók: A rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken megjelenik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem léphet fel sem a rendezőkkel, sem a felvétel készítőjével, sem annak jogos felhasználóival szemben.

A rendezvény szervezője a rendezvény technikai és egyéb szempontú biztonságos lebonyolításáért tartozik felelősséggel. Amennyiben a rendezvényen résztvevők a szervező felelősségi körén kívül eső önhibájából eredő anyagi, vagy nem anyagi kárt szenved el, ezért a rendező felelősséget nem vállal.

Bármilyen probléma esetén, azonnal kérj segítséget a helyszínen tartózkodó szervezők egyikétől.

Kérjük, fokozottan vigyázzatok a város természeti és épített értékeire, és ne szemeteljetek!

Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

 

A szervezők