Fontos tudnivalók a Diáknapok előtt

Összefoglaló mindarról, amit a résztvevőknek – a diákoknak, a tanároknak, az iskoláknak – tudniuk kell, mielőtt a regisztrációs pultnál jelentkeznek.

Regisztráció

Minden iskolának kötelező delegálnia egy pedagógust a regisztrációhoz, aki átveszi kollégánktól az előre elkészített borítékot, mely tartalmazza:

 • az előre pontosan kiszámolt karszalagokat és ajándék kulcstartókat,
 • a megrendelések alapján elkészített étkezési jegyeket.

Amennyiben nem megoldható a pedagógus jelenléte, szükség van egy igazgatói meghatalmazással rendelkező diákra, aki a regisztrációnál az iskola nevében átveszi a borítékot.

Kérjük, még a rendezvény előtt tudassák a tanulókkal, hogy melyik diákot kereshetik majd a karszalagokért.

Arra nincs mód, hogy a diákok egyenként felvegyék a saját karszalagjaikat, jegyeiket, ezeket csak egyben adjuk ki az arra jogosultnak.

A diákszínpadi kategóriával indul a rendezvény 2015. április 10-én, pénteken. Ugyanezen a napon, ugyanezen a helyszínen zajlik az Országos Diákszínjátszó Találkozó, de az arra regisztrált résztvevőknek nem jár sem karszalag, sem ajándék kulcstartó.

A pénteken színpadra kerülő diáknapos produkciók fellépőit is szombaton kell regisztrálni a Fejér Megyei Művelődési Központ és Művészetek Háza (III. Béla király tér 1.) aulájában kihelyezett információs pultnál, ahol a kísérő tanár részére átadjuk az intézmény részére elkészített borítékot.

A regisztrációs pult április 11-én 7.30-tól 15 óráig tart nyitva, utána a Fesztiválirodában, vagy az intézményi titkárságon tudunk segíteni Önöknek.

 

Karszalagok

A regisztráció során minden diák csuklóján rögzíteni kell a kiadott karszalagokat.

 Mire jó a karszalag?

 • Csak az léphet színpadra, akinek van karszalagja.
 • A karszalaggal rendelkezők ingyen használhatják a Művészetek Házában, valamint a Ház mögött kihelyezett játékokat (Xbox, FIFA-terem, szimulátor, élő csocsó, sumo-ring, bika, kreatív foglalkozások és népi játékok).

A karszalagok április 10. péntektől egészen április 12. vasárnapig érvényesek.

 

Étkezés

A leadott rendelések alapján elkészített étkezési jegyeket szintén a regisztráció során adjuk át, a karszalagokkal együtt, borítékban.

2015. április 11., szombat

Ebéd 11.30-14.00 óra – Helyszín: Művészetek Háza – földszinti tükrös terem

 • Mezőföldi zöldségleves
 • Bolognai spagetti

Vacsora 18.00-20.00 óra

 • Sertéssült, petrezselymes burgonya, párolt káposzta
 • Almás pite

2015. április 12., vasárnap

Reggeli 8.00 óra – Helyszín: Művészetek Háza – földszinti tükrös terem

 • Vegyestál, zsemle
 • Tea

Ebéd 11:30-13:30 óra – Helyszín: Művészetek Háza – földszinti tükrös terem

 • Húsleves
 • Rántott csirkemell rizibizivel, csemege uborkával
 • Alma

 

Szállás

Minden szállóvendég részére kiküldtük a szállással kapcsolatos tudnivalókat, ha probléma merülne fel, keressék a regisztrációt, illetve hívják az alábbi számot: (22) 315-021

A szobák beosztása előzetesen megtörtént, ezek alapján minden diáknak ÉS kísérő tanárnak felelősséget kell vállalnia az esetlegesen okozott károkért!

Kérjük, vegyék figyelembe és tartsák be a kollégium által megszabott szabályokat:

 • Távozáskor az ágyneműt lehúzva a szobában kell hagyni!
 • Dohányozni a kollégium egész területén szigorúan TILOS!

 

Eredmények

Az eredményeket szombaton 17 órától folyamatosan tesszük ki az információs táblákra a Művészetek Házában, a honlapon és a facebookon.

Mindenki figyelje a gálára bejutott produkciókat is, hiszen vasárnap 9 órától kezdődik a próba.

 

Gála

Az eredményhirdetéssel egybekötött ünnepi záróműsor 14 órakor kezdődik a Művészetek Háza színháztermében. A regisztrációnál átvehetik a gálára szóló jegyeket, amit igényeltek, és természetesen, ha menet közben módosul a jelentkezők létszáma, azt szombat estig jelezhetik kollégáinknál. Mindenkinek az a célja, hogy a diákok töltsék meg a színháztermet.