Diáknapok a Programszervező Kft.-vel

Az idei év több újdonságot is hoz majd a Fejér Megyei Diáknapok történetében: az egyik ilyen, hogy 2018-tól a Megyei Művelődési Központ (MMK) helyett a Fehérvári Programszervező Kft. fogja össze a megye legnagyobb, a középiskolás korosztályt megszólító eseményének előkészítésével és lebonyolításával járó feladatokat.

A Fehérvári Programszervező Kft. három évvel ezelőtt alakult. A cég a város önkormányzatának megbízásából Székesfehérvár rendezvényeit szervezi, összefogva mindazokat a tevékenységeket, amelyek a sikeres lebonyolításhoz szükségesek. A szakmai kérdésekben jártas, tapasztalt rendezvényszervezők mellett marketing és kommunikációs munkatársak is dolgoznak a cégnél, hogy a programok híre minél több emberhez eljusson.

Diáknapok 2018

A Programszervező Kft. kisebb részben már a korábbi években is segítette az MMK tevékenységét a Diáknapok szervezésében. Mostantól teljes egészében átveszi ezt a munkát: a kft. nagyobb létszámmal működik, a humánerrőforrást tekintve kedvezőbbek a lehetőségei Diáknapok szerteágazó, nagy figyelmet igénylő szervezési munkálatainak elvégzéséhez. Az előkészületek már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek: folyik a zsűri kiválasztása, a tagok felkérése, a helyszínek kiválasztása, a Diáknapokon hagyományosan segítő önkéntesek toborzása. A rendezvényszervezők alakítják a szabadidős programokat is.

A cégnél működő kipróbált marketing és kommunikációs csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy a Diáknapok hírei időben eljussanak az érintett középiskolás korosztályhoz: az összehangolt, több csatornán (online, a nyomtatott sajtóban, helyi televízióban és rádióban, plakátokon és szórólapokon) is folytatott marketingtevékenység célja az, hogy minél többen megismerjék és kihasználják a diákfesztivál adta lehetőséget. A Programszervező Kft. célja, hogy a Diáknapokon ismét szereplési lehetőséghez juttassa a megye fiataljait, és ezáltal segítse a tehetségek kibontakozását, további fejlődését.