A Fejér Megyei Diáknapokról

A Diáknapok egy több évtizedes múltra visszatekintő tehetségkutató verseny, amelyet a megyében működő középiskolák számára hirdetünk meg. A verseny három napon át zajlik, és több mint ezer diák jut fellépési lehetőséghez, kulturált szórakozási lehetőséghez.

A Diáknapokat 2015-ben április 10-12. között rendezi meg a Művészetek Háza, a székesfehérvári és a dunaújvárosi önkormányzat támogatásával.

Két úr szolgája – a TEDI előadása (2014)

Két úr szolgája – a TEDI előadása (2014)

Az esemény több helyszínen zajlik, hiszen 11 kategóriában nevezhetnek a fiatalok. Minden kategóriában neves szakmai zsűri értékeli a produkciókat és minősíti is azokat. A tehetséges diákok bronz, ezüst és arany okleveleket kapnak. A minősítések alapján az iskolák pontszámokat kapnak, és így eldől, melyik intézmény kapja a fesztiváldíjat, a legeredményesebb városi vagy megyei díjat. Minden kategóriának van egy kategória-díjasa és egy különdíjasa.

Az esemény ünnepélyes eredményhirdetéssel, díjátadással és gálaműsorral zárul, amelyet a zsűri javaslata alapján, a legkiemelkedőbb produkciókból állít össze a Művészetek Háza.

A rendezvény részletes felhívása már olvasható honlapunkon, a nevezési időszak január 12-én indul, és március 2-ig tart.