Készülnek az önkéntes fotósok is

Összeállt az idei Diáknapok fotós csapata, akiknek ma Járdány Bence fotográfus tartott felkészítőt a Művészetek Házában.

A Diáknapok stábja fontosnak tartja, hogy a kulturális fesztivál történéseit képekben is megörökítse: a résztvevő diákok, azok családtagjai és ismerőseik is örömmel lapozgatják a fotógalériákat honlapunkon és a facebookon. A képek száma – ahogy a fotósoké is – évről évre gyarapszik, és az elmúlt két évben már eljutottunk odáig, hogy minden helyszínen legyen önkéntes fotósunk. Így lesz ez idén is, hiszen a 2015-ös Diáknapokra minden eddiginél több fotós jelentkezett.

Készülnek a fotósok is

A háromórás összejövetel során a fotós csapat vezetője beszélt a színpadi fotózás nehézségeiről, kitért a technikai beállításokra, az előnyös kompozíciókra, felkészítette a résztvevőket a helyenként sajátos fényviszonyokra.

Készülnek a fotósok is

A megbeszélésen végigvették a csapat technikai lehetőségeit – ki milyen géppel fotóz, milyen fényerejű és milyen fókusztávolságú objektívek állnak rendelkezésre –, majd azt is, hogy ki melyik kategóriát, témát szeretné fotózni, és ki vállalja azt, hogy mozgó fotóriporterként „életképeken” rögzítse az idei Diáknapok hangulatát az utókor számára.

A megbeszélés végén a csapat látogatást tett a legtöbb színpadi kategóriának és a gálaműsornak is helyet biztosító színházteremben, ahol épp a műsorvezetők felkészítése folyt.