II. Fehérvári Színpompás Nap

Off-programként ajánljuk a Hírbelebumm Kreatív Kommunikáció csapata eseményét: fákat ölelő óriáskarok, utcabútorokat díszítő installációk, kreatív díszítőelemek felbukkanása várható a Várkörúton 2015. április 10-én, amikor a Hírbelebumm csapata és partnerei „kiszínezik” a Zsuzsanna-forrás körüli területet a II. Fehérvári Színpompás Nap – Találkozzunk Zsuzsannánál!  projekt keretében. 

A résztvevőknek egy kis feladatot is adnak: arra kérjik őket, üzenjenek a jövőnek, papírra vetett gondolataikat pedig egy időkapszulába zárva 12.30-kor elrejrik a helyszínen.

A HírBeleBumm Kreatív Kommunikáció 2014-ben több városi közösségépítő rendezvényt szervezett, vagy volt részese. Céljuk, hogy egy sok éven keresztül folytatható utcai, közösségi rendezvénnyé alakítsák a Fehérvári Színpompás Napot, amelynek keretében évről évre más és más elfeledett, de méltó helyszínt varázsolnak újjá egy-egy napra, emelnek be a közgondolkodásba, mint olyan székesfehérvári látványosságot, amelyre büszkék lehetünk.

zsuzsanna

Várkörúti projektjük célja, hogy találkozási pontként definiálják újjá a Zsuzsanna-forrást kreatív, modern, fiatalos megoldásokkal. Ebben segítségükre lesznek a Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola és az iskola Hunyadi Mátyás tagintézményének diákjai. A hunyadis diákok és tanáraik az első világháborúban elesett felső kereskedelmi iskolás 49 fiatal előtt is tisztelegnek majd 12.30-tól, majd az időkapszulát Égi Tamás alpolgármesterrel közösen helyezik a földbe.

Az egyedien berendezett területre április 10-én a társadalmi, gazdasági, vagy a civil élet szereplőit, járókelőket, diákokat várnak, akik részvételükkel sajátjuknak érezhetik az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” című projektet, és annak várható eredményeit. Izgalmas fotók készülhetnek, amelyeket már a rendezvény során kinyomtatva megkapnak a résztvevők. A Zsuzsanna-forrásnál megemlékeznek a múltról, üzennek a jövőnek és felhívják a város lakóinak figyelmét egy helyre, amely igazi beszélgetős, üldögélős, találkozóhellyé válhat a közeljövőben.