Új kategória a Diáknapokon

Az idei évtől kezdve már 12 kategóriában jelentkezhetnek a középiskolások a Diáknapokra. A legújabb terület a Médiakommunikáció, ahova plakátterveket, hangspotokat, reklámfilmeket és kritikákat várnak a szervezők.

Vers- és prózamondás, komoly- és könnyűzenei produkció, diákszínház, irodalmi műfajok, honismeret – a Fejér Megyei Diáknapok a hagyományos kategóriái mellé az évek során, alkalmazkodva egyrészt a változó igényekhez, másrészt a kor kínálta lehetőségekhez és a technikai fejlődéshez új területek csatlakoztak. A fotó, a film, az új vizuális műfajok iránt érdeklődő diákok számára már néhány éve létezik új kategória, az idén tovább bővülnek a lehetőségek.

IMG_6596

A legújabb a média irányába csábítja a diákokat. A Médiakommunikáció elnevezésű kategória a reklámok, a kritika területe iránt érdeklődők számára teremt bemutatkozási lehetőséget. A szervezők plakátterveket, hangspotokat és reklámfilmeket, valamint kritikákat várnak a jelentkezőktől. A téma az elmúlt év: egyének vagy alkotóközösségek pályázhatnak olyan kreatív alkotásokkal, amelyek témája valamely 2017-ben készült film, színházi előadás, ebben az évben lezajlott koncert vagy kiállítás. Természetesen „saját kútfőből” származó művekkel lehet jelentkezni, nem pedig az adott eseményhez kötődő, már létező munka átdolgozásával. Fontos kikötés a pályázóval szemben az is, hogy olyan művet válasszon reklámozásra/kritikára, amelynek tartalma nem 18 éven felülieknek szól!

A beküldött alkotásokat hozzáértő, szakmai zsűri bírálja majd el, akiktől a jelentkezők – ahogyan minden más kategória esetében is – szakmai tanácsokat kaphatnak majd a jövőre vonatkozóan. A legjobb alkotásokat a közönség számára is hozzáférhetővé teszik a szervezők. A kategória leírásában minden szükséges információt, határidőket, címeket megtalálnak az érdeklődők.