Készülnek a Diáknapok önkéntesei

A Fejér Megyei Diáknapok egyik különlegessége, hogy fiatalok közreműködésével készül fiataloknak. A szervezők munkáját idén is népes önkéntes csapat segíti, hiszen egy több mint ezer főt megmozgató rendezvény megvalósítása elképzelhetetlen lenne nélkülük – a segítő diákok számára ma felkészítőt tartottunk Dunaújvárosban, a Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Sári Máté, a Diáknapok főszervezője a háromnapos esemény legfontosabb információit osztotta meg a fiatalokkal: bemutatta az egyes kategóriákat és azok helyszíneit. A Diáknapokra tizenkét kategóriában lehetett nevezni, ezek közül hét színpadi kategória, ahol a legtöbb feladat vár a segítőkre.

IMG_3042

Paulik Anna, az önkéntesek koordinátora az önkéntesek feladatairól beszélt. Mint mondta, az önkéntesekre elsősorban az egyes versenykategóriák helyszínein és az információs-regisztrációs pultnál számítanak a Diáknapok szervezői, de az önkéntesek soraiból kerülnek ki a nagyszabású esemény fotósai is. Az önkéntesi feladatok során a rendezvényszervezés rejtelmeibe bepillantást nyerő diákok az iskolai közösségi szolgálat keretein belül végzik majd munkájukat, melyről igazolást kapnak.

Czirbus István tűzvédelmi oktatását követően a csapat több részre oszlott: Paulik Anna az önkéntesek részletes beosztását készítette el, a műsorvezetésre jelentkezőknek Sári Máté adott további információkat. A fotósoknak Igari Balázs, a fotós csapat vezetője tartott felkészítőt a várható feladatokról, és az egyes fotósok felszerelésének és érdeklődési körének ismeretében előzetes beosztást készített.

 

[iframely]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1745058142207647.1073741964.162669200446557&type=1&l=978104ef5f[/iframely]