Lezajlott az alkotások zsűrizése

Ma délelőtt három kategóriában értékelte a beküldött alkotásokat a szakmai zsűri a Művészetek Házában, délután pedig az ifjú alkotók személyesen is konzultálhattak a zsűrivel.

Két héttel a Diáknapok kezdete előtt három kategóriában a zsűri már értékelt és döntött is a minősítésekről, a díjazottakról: kiderült az is, melyek lesznek azok az alkotások, amelyeket a Diáknapok idején, április 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap a Művészetek Háza kiállítótermében rendezendő tárlaton is láthat a közönség.

A kiállítási anyag gazdag lesz: a képző-, nép- és iparművészeti kategóriában hetvenkét, a fotós-filmes kategóriában hetvenegy pályamű érkezett, a médiakommunikációban pedig tizenkilenc alkotást küldtek be a diákok.

IMG_3573

A képző-, nép- és iparművészeti kategóriában nagy munka várt a zsűri tagjaira: Hegedűs Hanna Léna grafikusművészt, Kis Róka Csaba festőművészt és Várnai Gyula képzőművészt nem kis feladat elé állította a hetvenkét beküldött mű értékelése. Grafikák, festmények, famunkák, öltözékek, installációk érkeztek a felhívásra, köztük sok érdekes, figyelemre méltó munka, amelyekben a zsűri az eredetiséget kereste. A fotó, film és új vizuális műfajok kategóriában Falvay Miklós médiaművész, Vadócz Péter filmrendező és Páhi-Fekete Noémi fotóművész a filmekkel kezdte a napot a Barátság moziban, majd a fotókkal folytatta az értékelést, változatosnak, érdekesnek és szerteágazónak ítélve a felhozatalt. Ugyanígy vélekedett a médiakommunikáció kategóriában Bokros Judit újságíró és Varga Gábor Farkas képzőművész, akik a beküldött plakátokat és kritikákat bírálták el.

A délutáni órákban a három kategória zsűrije konzultációra invitálta az ifjú alkotókat, akik a munkáikról így első kézből hallhattak véleményeket.

A kategóriadíjasok, különdíjasok névsorát, illetve a minősítéseket a Diáknapok szombatján 17 órától közzé itt, a honlapon, de a díjak a pályamunkák mellett a kiállításon már szombaton 10 órától is olvashatóak lesznek. A kiállítás április 13-án, szombaton 10 órától 19 óráig és április 14-én, vasárnap 10 órától 12 óráig látogatható.