Fehérvári Diáknapok

Székesfehérvár, 2024. április 16-20.

www.diaknapok.hu

A Fehérvári Diáknapok (továbbiakban Diáknapok) olyan összművészeti fesztivál, ahol minden fehérvári oktatási intézményben tanuló vagy székesfehérvári lakcímmel rendelkező középiskolásnak, valamint felső tagozatos diáknak lehetősége van megmutatni a tehetségét.

A nagy létszámú részvételre való tekintettel a jelentkezés nem egyénileg történik, hanem az iskolákon keresztül, az iskolai kapcsolattartók segítségével.

A kapcsolattartók munkáját minden nevező diák úgy segítheti, ha előtte elolvassa a Kategórialeírásokat és a Részvételi szabályzatot.

A Diáknapok tulajdonképpen egy verseny is, ahol minősítő oklevelet (arany, ezüst, bronz, elismerő oklevél) kap minden résztvevő és a zsűri minden kategóriában kiemeli a különdíjas és a kategóriadíjas produkciókat.

Rendező: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ – továbbiakban Rendező

Jelentkezhetnek: Az iskolai Kapcsolattartókon keresztül Székesfehérvár középfokú oktatási intézményeinek tanulói, továbbá a székesfehérvári általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint olyan középiskolás és felső tagozatos diákok, akik Székesfehérvári lakcímmel rendelkeznek.

Meghirdetés időpontja: 2024. február 8., csütörtök 12.00

A jelentkezési időszak: 2024. március 4. 12.00 óra – 2024. március 27. 12.00 óra

Jelentkezés módja:

A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információ, valamint a Részvételi szabályzat, melyben a jelentkezés részletes menete megtalálható, a honlapon (www.diaknapok.hu) olvasható.

A jelentkezés online felületen történik. Az iskolák által delegált kapcsolattartók regisztrálnak a jelentkezési felületen, majd a regisztráció megerősítése után feltöltik a nevezéssel kapcsolatos adatokat.

Miután a kapcsolattartó elkészült a nevezés feltöltésével és beküldte az online nevezést (amely egyben megrendelésnek is minősül), az emailben megkapott, „Megrendelő” című dokumentumot az iskola részéről cégszerűen aláírva scannelve elküldi a Rendező levelezési címére (diaknapok@diaknapok.hu).

A „Megrendelő” beküldésének határideje: 2024. március 27., szerda 12.00. 

A jelentkezés az online nevezés lezárása után e-mailben, „Megrendelő” című dokumentummal együtt, megkapott díjbekérő alapján történt befizetéssel válik érvényessé. A befizetéssel kapcsolatos információkat a Diáknapok Pénzügyi szabályzata tartalmazza. Fizetési határidő: 2024. március 27., szerda 12.00 (utalás), 2024. március 27., szerda 12.00 (készpénz)

Nevezési díj:

Egyéni műsorszámok esetén: bruttó 1 300 Ft/fő/ kategória

Két és három fő esetén: bruttó 2 300 Ft/csoport/kategória

Csoportok esetén: bruttó 4 100 Ft/csoport/kategória

Hozzájáruló nyilatkozat: Minden 18. életévét még nem betöltött diák esetén a jelentkezés érvényességéhez a törvényes képviselő hozzájárulása szükséges. A hozzájáruló nyilatkozat a honlapról letölthető. A hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve és törvényes képviselő által aláírva minden diák köteles leadni Kapcsolattartónak, aki a programsorozat kezdete előtt, legkésőbb 2024. április 11., csütörtök 15.00 óráig leadja azt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portáján (8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). A dokumentumok átvételéről átadás-átvételi jegyzőkönyv készül.  Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen.

Kategóriák és a kategóriánként nevezhető produkciók száma iskolánként:

A diákok a kapcsolattartókon keresztül 12 kategóriában nevezhetnek (további részletek a Kategórialeírásokban):

  1. Szólóének – társasének – kórus (Színpadi)
  2. Vers- és prózamondás (Színpadi)
  3. Diákszínpad (Színpadi)
  4. Könnyűzene (Színpadi)
  5. Népdal – népzene – néptánc (Színpadi)
  6. Komolyzene – szólóhangszer – kamarazene (Színpadi)
  7. Sótájm (Színpadi)
  8. Képző-, nép- és iparművészet (Egyéb)
  9. Honismeret (Egyéb)
  10. Irodalom – vers- és prózaírás (Egyéb)
  11. Fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok (Egyéb)
  12. Médiakommunikáció (Egyéb)

Színpadi kategóriák: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.                     Egyéb kategóriák: 8., 9., 10., 11., 12.

Egy tanuló legfeljebb 3 színpadi és 2 egyéb produkcióval szerepelhet a Diáknapok programjában.

Egy tanuló így maximum összesen 5 produkcióba nevezhető – ha mégis több produkcióba lesz nevezve egy diák, az kizárást von maga után. Kérjük, erre fokozottan figyeljenek oda a kapcsolattartó személyek és a diákok is!

 

Helyszínek: A honlapon minden kategória tervezett helyszínéről olvashatnak az érdeklődők. A helyszíneket közvetlenül senki ne keresse, ha kérdése van, azt a diaknapok@diaknapok.hu címre juttassa el, a továbbiakban a Rendező intézkedik, közvetít.

 

Kapcsolat:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ – Sábián Anna 0670/514-6155, diaknapok@diaknapok.hu

A felhívás letöltése »